Pronađite najpovoljniji smještaj !
Od:  
Do:  
Regija:
Gradovi:
Broj osoba:
Vrsta smještaja:
A-Apartman, AS-Studio apartman, S-Soba

Novosti

WINE AND FUN DAYS
U Makarskoj je festival Dalmacija Wine Expo poteka...

Sve novosti

PREPORUČAMO

Najam plovila
Najam plovila

Unajmite najbolju jahtu za odmor

Svjetionici
Svjetionici

Posjetite naše svjetionike

Hotel
Hotel

Posjetite nas u visokokategoriziranim hotelima

Izleti

Izleti
PARK PRIRODE BIOKOVOPENJANJE - LITICA BRELA
DUBROVNIK - GRAD SA 1000 SPOMENIKASPLIT - TROGIR
OMIŠ - RIJEKA CETINAMEĐUGORJE

Pogledajte sve izlete

WINE AND FUN DAYS

U Makarskoj je festival Dalmacija Wine Expo potekao, rastao i postao centralni vinski događaj Dalmacije. Stoga tjedan dana nakon poslovnog dijela festivala u Splitu, 01. i 02. svibnja 2015. Dalmacija Wine Expo se seli u Makarsku, koja je tradicionalni domaćin festivala već šestu godinu za redom. Puna dva dana na Kačićevom trgu i u Kalalargi organiirat će se niz koncerata na otvorenom uz brojne štandove na kojima će se točiti vina probranih vinara te će se moći uživati u autohtonim okusima Dalmacije. 


 

 

 

Drašnice

Drašnice Drašnice (330 stanovnika) su malo turističko i ribarsko mjesto udaljeno 12 kilometara jugoistočno od Makarske. Stanovništvo se uz turizam i ribarstvo bavi i poljodjelstvom (vinogradi, masline, smokve...).

Mjesto se prvi put u dokumentima spominje 1523. godine u isto vrijeme kao i crkva Sv. Jure koja je uništena u potresu. Danas se uz more uzdiže nova crkva Sv. Jure i nova crkva Bezgriješnog Začeća Blažene Djevice Marije sa ugrađenim baroknim elementima starije crkve. Iznad sela je gotička crkva Sv. Stjepana u kojoj je nađen rimski natpis iz 2. stoljeća.

Kraj uz more dijelom je pod borovom šumom i maslinicima, a uzduž obale nižu se lijepe šljunčane plaže. Srme ulice i stare dalmatinske kuće te prirodne ljepote koje obiluju raznolikostima čine Drašnice ugodnim kutkom za odmor