Pronađite najpovoljniji smještaj !
Od:  
Do:  
Regija:
Gradovi:
Broj osoba:
Vrsta smještaja:
A-Apartman, AS-Studio apartman, S-Soba

Novosti

WINE AND FUN DAYS
U Makarskoj je festival Dalmacija Wine Expo poteka...

Sve novosti

PREPORUČAMO

Najam plovila
Najam plovila

Unajmite najbolju jahtu za odmor

Svjetionici
Svjetionici

Posjetite naše svjetionike

Hotel
Hotel

Posjetite nas u visokokategoriziranim hotelima

Izleti

Izleti
PARK PRIRODE BIOKOVOPENJANJE - LITICA BRELA
DUBROVNIK - GRAD SA 1000 SPOMENIKASPLIT - TROGIR
OMIŠ - RIJEKA CETINAMEĐUGORJE

Pogledajte sve izlete

WINE AND FUN DAYS

U Makarskoj je festival Dalmacija Wine Expo potekao, rastao i postao centralni vinski događaj Dalmacije. Stoga tjedan dana nakon poslovnog dijela festivala u Splitu, 01. i 02. svibnja 2015. Dalmacija Wine Expo se seli u Makarsku, koja je tradicionalni domaćin festivala već šestu godinu za redom. Puna dva dana na Kačićevom trgu i u Kalalargi organiirat će se niz koncerata na otvorenom uz brojne štandove na kojima će se točiti vina probranih vinara te će se moći uživati u autohtonim okusima Dalmacije. 


 

 

 

Zaostrog

Zaostrog (300 stanovnika) je naselje i luka, udaljena 33 kilometra od Makarske i 16 kilometara od Ploča. Sastoji se od starije dijela ispod Biokova i novijeg naselja na obali. Gospodarska osnova je poljodjelstvo, ribarstvo i turizam.

Prvi put se ime Zaostrog spominje 1494. godine. Najznačajniji spomenik je Franjevački samostan koje se počeo graditi u 16., a dovršen je u 17. stoljeću. Danas se u unutrašnjosti samostana čuvaju se mnogobrojni povijesni i umjetnički predmeti.

Bistro more, bjelina pješčanih plaža, zelenilo borovih šuma i maslinika, kvalitetan smještaj, ponuda domaće hrane te ugođaj starog naselja pod brdom čine Zaostrog privlačnim turistima.