Pronađite najpovoljniji smještaj !
Od:  
Do:  
Regija:
Gradovi:
Broj osoba:
Vrsta smještaja:
A-Apartman, AS-Studio apartman, S-Soba

PREPORUČAMO

Najam plovila
Najam plovila

Unajmite najbolju jahtu za odmor

Svjetionici
Svjetionici

Posjetite naše svjetionike

Hotel
Hotel

Posjetite nas u visokokategoriziranim hotelima

Izleti

Izleti
Grad Korčula i otok Mljet - cjelodnevni izlet hidrogliseromBRAČ – BOL
Hvar - cjelodnevni izletDubrovnik - grad sa 1000 spomenika
Biševo - Modra špilja (izlet brodom)Split (autobusom)

Pogledajte sve izlete

Baška Voda

Baška Voda (1,600 stanovnika) nalazi se oko 9,5 km sjeverozapadno od Makarske. Mjesto je naseljeno već u antici. Na uzvisini Gradina su tragovi naselja i kasnoantičke bizantske utvrde, Bistona. Kasnobarokna crkvica Sv. Lovre nastala je najvjerojatnije na antičkom lokalitetu. Ime Baške Vode spominje se prvi put u 18. stoljeću, kada su nakon izgona od strane Turaka ovo područje naselili stanovnici podbiokovskog zaselka Basta.

Nekad je Baška Voda bila ribarsko, težačko i trgovačko mjesto, a danas je suvremeno turističko središte koje nudi čisto more, lijepe plaže s borovom šumom i raznovrsnu turističku ponudu.

Baška Voda Uz more i sunce, kupanje i ugodne šetnje, muzeje i povijesne spomenike, Baška Voda vam nudi i zanimljive kulturno-zabavne priredbe. Vrlo su zanimljive i vjerske priredbe, posebno procesije u povodu Velike Gospe, koja prolazi kroz sva mjesta u općini (čak 15 km).
Uz raznovrsne sportsko-rekreacijske sadržaje zanimljive su i šetnje u podbiokovska sela, posebno Bast i Topiće, poznate po siru, pršutu i kruhu.